Workshops

Home / Workshops

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wist je wij intermediair zijn voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Dat betekent dat IEDEREEN van 8 tot en met 17 jaar oud in aanmerking kan komen voor een vergoeding om te kunnen sporten. Dus ook als er thuis niet zoveel geld is, kan je lekker met ons komen sporten. Wij maken alles graag met jou in orde!

Met dit abonnement krijg je één keer per week een groepsles, met elke week dezelfde sport van jouw keuze.

Met dit abonnement krijg je één keer per week een groepsles, maar ben je zelf vrij om elke week een keuze te maken welke sport je gaat doen. Na elke les die je volgt, geef je simpelweg je keuze op voor de komende week. Als je op een gegeven moment bepaalt dat je je wilt concentreren op één soort sport, dan zetten we jouw abonnement moeiteloos om naar een Fixed Sportabonnement.

a. Freestyle voetbal
b. Basketbal
c. Free running/parkour/pk
d. Dans (urban)
e. Kickboks

Zo hebben we een stempelkaart waarbij deelnemers voor elke bijgewoonde clinic een stempel ontvangen. Hun volle stempelkaart kunnen ze vervolgens verzilveren voor een leuke, sportieve verrassing. Bij enkelvoudige activiteiten werken we met een scorekaart, waarop we bijhouden wie de beste speler(s) is/zijn en wie zich het sportiefst hebben gedragen.

Onze ervaring is, dat dergelijke systemen ook een positieve uitwerking hebben op de opkomst en de sfeer. Bovendien stellen de beloningssystemen ons in staat om op pedagogisch verantwoorde wijze positief, wenselijk gedrag en discipline aan te leren bij onze deelnemers.

In onze training tot Daily Army Trainer leer je een aantal essentiële competenties en effectieve interventies om daarna zelf als trainer, activiteitbegeleider of scheidsrechter aan de slag te gaan in jouw buurt en op onze evenementen. Naast concrete handvatten voor sport- en spelbegeleiding krijg je antwoord op vragen als: ‘hoe draag ik een sport uit naar anderen?’ en ‘hoe inspireer ik anderen om te gaan sporten en bewegen?’ Deze training geven wij aan jongeren, buurtbewoners en professionals om onze activiteiten in een wijk te kunnen waarborgen als wij zelf niet meer actief zijn.

Voor het project Zet Kanker Buitenspel (ZKB) bieden een tevens een passende training aan. In de korte ZKB-training leer je hoe je effectief omgaat met ongewenst gedrag tijdens sport- en spelbegeleiding. In het bijzonder is de training gericht op het uitbannen van het schelden met ‘kanker’ in de sportwereld. Deze training sluit bijzonder goed aan bij de aanpak Positive Behavior Support (PBS) en Vreedzame Wijk. De training is een absolute aanrader voor professionals die met kinderen en jeugd werken, zoals buurtsportcoaches, (gym)leraren of jongerenwerkers.
Na deelname krijg je ook toegang tot het beeldmerk van ZKB, wat je bijvoorbeeld kan gebruiken voor de promotie en aankleding van jouw evenementen.

Werk jij met jongeren en wil je op een leuke en eigentijdse manier bijdragen aan een gezonde identiteitsontwikkeling? Met het vlogproject gaat Daily met hen aan de slag. Er is aandacht voor wíe de jongeren (willen) zijn en voor effectief communiceren. En dit allemaal aan de hand van vloggen. Met het vlogproject leren de jongeren hun eigen vlog voor te bereiden, te filmen en na te bewerken (editen). Ze werken hierbij actief aan een presentatie van zichzelf die ze aan een vakkundige jury mogen vertonen.

DutchEnglishFrench